Hårborttagning

Hos Yvonne Hedbergs Hudvård kan du få effektiv borttagning av oönskad hårväxt, antingen tillfälligt genom vaxning eller mer permanent med hjälp av epilering och IPL. Ingen av metoderna är smärtfria, men för de flesta är det uthärdligt.

IPL

IPL – ELMAC är ett av marknadens kraftfullaste system för foto epilering. ELMAC – IML har utrustats med ett nytt effektivt vattenkylt system som ger en snabbare uppladding mellan impulserna samt att man utvecklat ett kylhandtag som resulteras i mer säker och effekiv behandling av hårreduktion.

Hur fungerar fotoepilering med IPL?

Det är endast hårsäckar i växtfasen som kkan behandlas med foroepilering. I vilofasen finns inget hår som kan fånga upp ljusenergin och skapa värme i hårsäcken.

Steg 1

En kort puls med rött ljus bestrålar hudpartiet där hudytan kyls ned och med kriohandtaget (speciellt på känsliga områden såsom armhåla och bikinilinjen där med styrka behövs för att komma åt hårsäcken på djupet)

Steg 2

Pigmentent i håret värms selektivt upp av ljuspulsen. Värmen från håret fördelas ut i hårsäcken.

Steg 3

Om ljuspulsen är tillräckligt kraftfull värms hela hårfolicken upp till minst 70 gr som leder till total celldöd.

Steg 4
Återväxt av nytt hår förhindras permanent om alla håranlagsceller runt follikeln har dödats Hur effektiv är behandlingen?

Kliniska studier visar att man typiskt uppnår en reduktion på 60-80 % av antalet hårproducerande folliklar efter avslutad behandling. De hår som blir kvar är  ofta ljusa och tunna vilket innebär man trots viss hårväxt ser ut att vara nästan hårfri. Den hårreduktion som man ser 5-6 månader efter avslutad behandling anses vara defenetivt.

Hur ofta och hur många behandlingar krävs?

Behandlingen upprepas var 8:e vecka för att alla hårsäckar skall kunna behandlas i växtfasen. Det brukar krävas 3-6 behandlingar för att uppnå maximalt hårreduktion beroende på individ och kroppsdel.

Vad skall man tänka på före & efter en behandling?

Du bör inte ha solat månaden innan och efter en behandling. Om du har vaxat håret måste du avvakta 6 veckor tills nästa IPL behandling dvs undvik att vaxa mellan behandlingarna. Det går dock bra att raka eller trimma håret mellan behandlingarna.

Pris: Betala för 5 behandlingaroch få 6 st behandlingar. (Gäller alla IPL behandlingar) Rekommendation 6 st behandlingar för ett bra resultat.

Armhåla 1100/beh.

Överläpp 800/beh.

Haka 1100/beh.

Bikinilinje 1500/beh.

Bikinilije + insida lår 1900/beh.

Lår 2000/beh.

Underben 3000 / Beh.

Hela ben 3500 / Beh.

 

Alla ställen med hår (gäller ej hår som är ljusare än huden) kan behandlas.

Pris för övriga ställen – konsultation.

 

Epilering

Epilering innebär att jag tar bort varje hårstrå för sig. Behandlingen går ut på att hårsäcken bränns och hårstrået kan plockas bort med pincett. Du måste räkna med flera behandlingar för att få ett varaktigt resultat.

Pris: 185 kronor/ 5 minuter

Vaxning

Jag har lång erfarenhet av vaxning och jag ser till att utföra behandlingen så smärtfritt som möjligt. Jag jobbar med kallvax.

Pris hela benen inklusive bikinilinjen: 474 kronor

Pris halva benen från knäet och neråt: 375 kronor

Jag vaxar även armhålor, armar och bikinlinjen.

Vaxning bikini från 200 kronor

Vaxning armhåla 170 kronor

Vaxning arm från 290 kronor